חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חובות הוצל"פ , העתק מזכירות

: | גרסת הדפסה
תיק הוצל"פ
לשכת ההוצאה לפועל חיפה
02-12201-12-9
3.7.2012
בפני :
רשמת ההוצאה לפועל תמי לוי-יטח

- נגד -
:
הזוכה
:
החייבת
החלטה

ביום 22.6.12 הגישה המזכירות בקשה למתן הוראות, במסגרתה דיווחה כי ביום 18.6.12 נתקבל שיק מחברת ויזה כ.א.ל. כרטיסי אשראי   בע"מ, ע"ס 94120 ש"ח.                                       

עוד צויין בבקשה, כי לחייבת 2 תיקים שמקורם בבית הדין לעבודה, ושמספריהם : 1002451128,  1005496124, וכי בתיק 1005496124 לא מוקלדת מסירת אזהרה.                                        

מעיון בתיק 1005496124 עולה כי הוא נפתח בגין פס"ד שניתן לזכות עובד של החייבת, בגין אי תשלום שכ"ע ו/או רכיבים שונים הנכללים במסגרת שכרו.                                        

לאור האמור, הוריתי בהחלטתי מיום 29.6.12 כי :               

"בהתאם לקדימות המוקנית לגביית חוב שכר עבודה, בין היתר, בהתאם סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל, אני מורה תחילה על העברת הסך הנדרש לסילוק החוב נשוא תיק 1002451128.                     

יתרת הכספים תחולק בהתאם לרשימת העיקולים, ככל שישנה, ועל פי סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל".                                

עתה מונחת בפני בפני בקשת ב"כ הזוכה לקבלת העתק מבקשת המזכירות שהוגשה לתיק ביום 22.6.12, וכן בקשה למחיקה על הסף של בקשת המזכירות.                                                   

לטענת ב"כ הזוכה, אין כל בסיס משפטי לבקשת המזכירות, שכן על אף שסעיף 76 (ג) לחוק ההוצאה לפועל, בהיעדר הליכים מקבילים, אין מקום לפצל את התמורה.                                        

עוד טוען הזוכה כי ככל שהנושה בתיק שכ"ע טוען כי הוא זכאי לכספים, יתכבד ויגיש הבקשות ביוזמתו, ואל ללשכת ההוצל"פ ליזום הטענה בדבר הקדימות בחלוקת הכספים.                          

דיון והכרעה:                                               

ראשית, אני מורה למזכירות להמציא לידי ב"כ הזוכה העתק הבקשה שהוגשה לתיק ביום 22.6.12, על מנת לאפשר לו עיון בבקשה.       

יצויין כי בקשת המזכירות טרם נסרקה בתיק, מאחר וניתנה על ידי  החלטה בבקשה לפני ימים ספורים בלבד, ולכן היא תועבר באופן ידני למזכירות.                                                 

שנית, ולגופו של עניין, יובהר תחילה כי סעיף 76 (ג) לחוק ההוצאה לפועל, אליו מתייחס ב"כ הזוכה תוקן במסגרת תיקון 34 לחוק.                                                      

בסעיף 76 (ג) לחוק נקבע כי:                                  

"אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מזכות קדימה או מעדיפותו של זוכה או נושה על פי כל דין אחר ואולם, זכות קדימה לעניין חוב בשל אי-תשלום שכר עבודה כהגדרתו בחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, תחול עד לסכום שחל לגביו דין קדימה בהתאם להוראות סעיף 78(1) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980".                 

בנוסחו הקודם של סעיף 76 (ג) לחוק צויין כי, "אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מזכות קדימה או מעדיפותו של זוכה או נושה על פי כל דין אחר".                                               

ודוק, תיקון 34 רק הוסיף ופירט כי זכות קדימה שמקורה בחוב שכ"ע מוגבלת עד לסכום שחל לגביו דין קדימה (כיום בסך של כ- 22,700 ש"ח).                                                      

עוד יובהר כי סעיפים 76 (א), 76(א1) עוסקים בחלוקת כספים בין תיקים במקרה של ריבוי תיקים כנגד אותו חייב ו/או כאשר התקבלו כספים בגין נקיטת הליך זהה ע"י מס' זוכים.                   

סעיף 76(א3) מקנה קדימות לתיקי מזונות בחלוקת הכספים המתקבלים בלשכת ההוצל"פ, על פני תיקים אחרים הפתוחים כנגד אותו חייב.  

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>